Ανοξείδωτοι εναλλάκτες

Από 1ής Ιανουαρίου 2018,  βάσει των νέων Ευρωπαϊκών οδηγιών εφαρμόζονται και στην χώρα μας οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε. για τους θερμαντήρες χώρου (λέβητες) και παροχής  ζεστού  νερού και  γενικά για προϊόντα που σχετίζονται με την ενέργεια. Οι νέοι αυτοί κανονισμοί , σκοπό έχουν την  εξοικονόμηση ενέργειας τους  καθαρότερους  ρύπους που προκύπτουν από την χρήση υγρών (πετρέλαιο) και αερίων καυσίμων στις συσκευές αυτές καθώς και την πιο σωστή ενημέρωση των καταναλωτών για την απόδοση των προϊόντων (λέβητες).

Έτσι  μια νέα εποχή  έχει ξεκινήσει και όλοι οι λέβητες νερού θα πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις που προκύπτουν από  τους κανονισμούς :813/2013 , ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ECO DESIGN)  και, 811/2013 , ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ (ENERGY LABELLING).

Ο 813/2013 κανονισμός με τα πολύ αυστηρά και υψηλά όρια αποδόσεων και ρύπων επιβάλλει στους κλασσικούς λέβητες  θέρμανσης την χρήση διατάξεων ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ. Πιο συγκεκριμένα επιβάλλει την εκμετάλλευση της θερμογόνου δύναμης (ενέργειας) που περιέχουν τα καυσαέρια και που έως εχτές αυτή απορριπτόταν στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη σπατάλη ενέργειας .

Μια διάταξη ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ είναι οι ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, οι οποίοι  «φέρνουν σε επαφή» τα θερμά καυσαέρια του λέβητα , θερμοκρασίας 170 – 190 o C,  με το νερό που επιστρέφει στον λέβητα από τα θερμαντικά σώματα της εγκατάστασης θερμοκρασίας περίπου 60 ο C. Αποτέλεσμα αυτής της «επαφής» είναι το νερό επιστροφής να παίρνει ενέργεια (θερμότητα) από τα θερμά καυσαέρια και να ανεβαίνει η θερμοκρασία του . Με αυτό τον τρόπο ο καυστήρας του συστήματος ξεκινάει να θερμάνει νερό όχι των 60 ο C αλλά των 65 ο C . Αυτή η διαφορά των 5 ο C  είναι πολύ σημαντική για το συνολικό κόστος δαπάνης καυσίμου.

Η βιομηχανία OSCAR  πιστή στο ραντεβού της εξέλιξης απάντησε  θετικά στην πρόκληση της εξέλιξης και με το σχεδιαστικό τμήμα που διαθέτει, σχεδίασε ειδικά για τα προϊόντα που κατασκευάζει, δηλαδή για τους χυτοσιδηρούς λέβητες και τις χαλύβδινες  ατομικές μονάδες, σειρές ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΩΝ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΩΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ που χάρισαν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ της,  την κλάση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ  Α .

 

Οι σειρές αυτές είναι οι, N_eco, Q_eco, C_eco  για τις αντίστοιχες σειρές λεβήτων,  N-S , Q-S, C-S,   με ωφέλιμες ισχύς  από 24  έως 360 kw/h.

 

Όλες οι σειρές λεβήτων συμπύκνωσης φέρουν σήμανση CE

Και συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»